Turkije is al jarenlang de thuishaven voor vele Nederlanders. Met haar warme klimaat, lekker eten en schitterende natuur gaan ieder jaar veel Nederlanders naar Turkije. Maar als je in Turkije bent, wat moet je dan doen? Wij geven jou onderstaand 3 tips, zodat jouw vakantie helemaal onvergetelijk wordt.

Resorts Turkije

Resorts Turkije is dé Nederlandse website voor de beste resorts in Turkije! Zij hebben de beste resorts voor jou op 1 website gezet, zodat jij gemakkelijk kan vergelijken. Eveneens kan jij gemakkelijk kiezen welk resort het beste bij jou wensen past. Turkije heeft tal van verschillende resorts en hotels, waardoor het lastig is om dé vakantiebestemming te vinden waar jij naar opzoek bent. Dat probleem heb jij niet op Resort Turkije. Jij kan daar gemakkelijk vergelijken, onderzoeken en boeken! Al het genot op 1 website, wie wil dat nou niet?

Cappadocië

Je kan Turkije niet verlaten zonder dat jij Cappadocië hebt gezien. Maak het helemaal onvergetelijk d.m.v. een luchtvaart. De zonnestralen die de Vallei inschijnen zorgen voor een bijzondere natuurcreatie. Het is goed om te weten dat er verschillende opstijg plekken zijn, waardoor de ene plek meer luchtballonnen heeft als de ander. Vanaf de heuvel Göreme kan jij de meeste ballonnen zien opstijgen of kan jij zelf meedoen met een ballonvaart. Het moge duidelijk zijn dat jij dit niet ‘moet’ missen!

Dagcruise

Turkije heeft ontzettend veel leuke badplaatsen. Vaar met een leuke boot over het water en geniet van het weer, de steden en de lokale cultuur. Ontpop jezelf tot een lokale inwoner. Vaar over de beroemde Bosphorus geniet van lekker eten en zet jezelf helemaal op relaxstand!

Pamukkale

Een bijzonder stukje natuur… Pamukkale staat bekend om zijn bijzonder kalkterrassen. Sterk kalkhoudend water loopt langs de rivier naar beneden. Dat zorgt voor een uniek aanzicht. Het is ontstaan door warm water. Hierdoor slaat calciumcarbonaat neer en zo worden de dikke kalkpakketten gerealiseerd. Door de grote groepen toeristen zijn er nu verschillende wandelpaden langs de terrassen gemaakt. Wist jij dat Pamukkale samen met de oude stad Hierapolis is opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst! De waardering die dit bijzondere plaatsje krijgt is ook meer dan verdient.

Wij komen simpelweg woorden te kort als we al het schoon dat Turkije te bieden heeft moeten vertellen. Het is daarom ook zeker aan te raden om je te verdiepen in de lokale natuur en cultuur dat het dichts bij jou geboekte hotel of resort ligt. Al hoe wel een vakantie ook om rust draait is het zonde als jij Turkije haar schoon niet ontdekt.