Wil je jouw reisverzekering van Univé afsluiten, maar heb je niet voldoende aan de basisopties? Je kunt de verzekering volledig aanpassen aan jouw behoeften, doordat je de aanvullende opties toe kan voegen. Iedere aanvullende verzekering die je erbij neemt, kan weer nieuwe voordelen opleveren in het geval van een schadeclaim. Denk bijvoorbeeld aan de annuleringsverzekering. Ondanks dat je het liefste op vakantie wilt gaan, zijn er omstandigheden waardoor je onverhoopt toch af moet zeggen. Een ziekte, een zwangerschap waardoor je benodigde vaccinaties niet kan halen of een overlijden binnen de familie gooien roet in het eten. De annuleringskosten zijn soms niet mals, maar de verzekering helpt je om deze kosten grotendeels te dekken. 

Jouw bagage dekken in de aanvullende verzekering

Een andere aanvullende optie voor jouw reisverzekering van Univé is de bagagedekking. Bagage is tot zekere hoogte in de basisdekking meegenomen, maar hier heb je vaak niet genoeg aan. Zeker als je jouw dure camera en laptop in de bagage stopt, is het dekkingslimiet niet toereikend. Met een goede bagagedekking kun je voorkomen dat je niet alleen jouw spullen kwijt bent, maar ook veel extra geld nodig hebt om de schade te dekken. Mocht je bagage onverhoopt kwijtraken op het vliegveld of tijdens de transfer, dan helpt de verzekeraar je de kosten te dekken. Je kunt de essentiële benodigdheden weer aanschaffen om jouw vakantie voort te zetten, maar hebt ook voldoende geld om jouw waardevolle spullen te vervangen. 

Medische kosten belemmeren het herstel niet

Een andere dekking die je niet over het hoofd mag zien bij het afsluiten van de aanvullende opties van jouw doorlopende reisverzekering is de medische dekking. Jouw gezondheid moet te allen tijde op nummer één staan. Hoewel je er niet aan denkt om ziek te worden op vakantie, kan er zomaar iets gebeuren. Het oplopen van een ziekte door insecten of voedsel is vooral in bepaalde landen een probleem. Of je bent ergens aan het lopen en breekt jouw been. Al deze zaken zorgen voor een ziekenhuisbezoek, met de bijkomende hoge rekeningen. Naar het ziekenhuis in het buitenland is niet goedkoop, maar jouw verzekering voorkomt dat je hier alleen voor staat. Zo kun jij je richten op het herstel en regelt de verzekering de rest. 

Avontuurlijke activiteiten en de aansprakelijkheid gedekt

Houd je van avontuur? Dan is het aan te raden om bij de aanvullende opties naar de dekkingen te kijken die hier het beste bij passen. Verschillende avontuurlijke activiteiten zijn namelijk niet gedekt bij de verzekeraars zonder de aanvullende mogelijkheden. Dit komt doordat er veel risico’s mee gepaard gaan. Mocht er dan iets gebeuren, dan sta je er niet alleen voor en hoef je je alleen nog maar te richten op het herstel en alles wat hiermee gepaard gaat. En vergeet de aansprakelijkheidsverzekering niet. Als je schade aanbrengt aan anderen of hun eigendommen kunnen hier ook claims uit ontstaan met hoge kosten. De verzekeraar voorkomt dat je alleen maar stress aan ongelukken overhoudt.