Vanuit Nederland op vakantie gaan in Europa of een rondreis maken door Europa, is een ervaring om nooit te vergeten. Je ziet en ervaart dingen, door alle verschillende culturen en landschappen, wat je visie zal verruimen. In dit artikel vertel ik je meer over de verschillende manieren waarop jij op vakantie kan gaan door Europa. 

Het vliegtuig

Dit is natuurlijk de meest gekozen manier van reizen, maar dat maakt het niet minder mooi. Met het vliegtuig kun je heel mooi een stedentripje maken of zelfs elke drie of vier dagen vliegen naar een nieuwe locatie, echter is het niet heel ecologisch verantwoord. Aanraders voor stedentrips met het vliegtuig zijn toch wel de hoofdsteden in Europa. Een aantal bekende en populaire bestemmingen zijn natuurlijk Parijs, Rome en Madrid. Er zijn echter ook genoeg plekken in Oost-Europa die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals Belgrado, Praag, Boedapest en Sofia. 

De camper

Iets wat vroeger een stuk populairder was dan hedendaags, is met de camper op vakantie gaan. Met de camper kun je veel makkelijker op vakantie dan met het vliegtuig. Met de camper kun je snel de camper inpakken en volstoppen met benzine en je kunt gaan. Als je met het vliegtuig reist moet je eerst spullen inpakken, om vervolgens naar het vliegveld te gaan om daar op een vliegtuig te stappen (mits je al tickets hebt, anders moet je op het vliegveld nog tickets kopen). Met een camper heb je ook al een vervoermiddel mee en met het vliegtuig of met de bus heb je dat niet. Je kunt met een camper dus ook veel makkelijker boodschappen halen bij een supermarkt wat verder weg bijvoorbeeld. Ook kun je met een camper veel makkelijker een rondreis maken, omdat je altijd een slaapplek bij je hebt en niet afhankelijk bent van hotel reserveringen. Mocht je een camper willen aanschaffen voor een van je volgende reizen, zodra de Corona-periode weer over is, dan hoeft dat ook niet te veel geld te kosten. Je kunt namelijk ook tweedehands campers aanschaffen voor een redelijke prijs. 

De fiets

Heb je er ooit al eens over nagedacht om een avontuurlijke en actieve vakantie te houden door op vakantie te gaan met de fiets? Als dit in Nederland is kun je natuurlijk met de fiets naar de bestemming toe reizen, al kan dat soms ver zijn. Mocht je in het buitenland op vakantie willen kun je beter met de auto naar de bestemming toe reizen en daar dan op de fiets de wijde omgeving verkennen. Voor de echte avonturier en/of iemand die een lange vakantieperiode heeft, kan er gefietst worden vanuit huis naar de bestemming in bijvoorbeeld Frankrijk. Het duurt wel veel langer dan wanneer je met de auto gaat, maar het avontuur en de adembenemende uitzichten zullen de extra moeite zeker meer dan waard zijn.